Suosittu ruoan tarjoilutapa juhlissa on noutopöytä eli buffet

Monipuolisesta buffet-pöydästä jokainen voi valita lautaselleen mieleisiään ruokia. Olemme koonneet kolme esimerkkiä tarjoilutavoistamme ja vinkkejä siihen, millaisiin tilaisuuksiin ne sopivat.

1. Ruoat ja juomat noutopöydässä

Tämä tarjoilutapa sopii hyvin erilaisiin yritys- ja asiakastilaisuuksiin sekä kotona järjestettäviin tilaisuuksiin, kuten syntymäpäiväjuhliin, rippijuhliin, kastetilaisuuksiin ja lakkiaisiin. Tarjoilu on järjestetty niin, että vieraat hakevat kaikki ruoat ja juomat noutopöydästä.

Tämän tyyppisessä tilaisuudessa

  • saavumme paikalle noin 2,5 tuntia ennen juhlien alkua
  • tuomme ruoat ja tarvittavan astiaston (kuohuviinilasit, ruokalautaset, ruokailuvälineet, jalalliset lasit, kahviastiat ja kakkulautaset)
  • liinoitamme pöydät
  • katamme veitset, haarukat ja lautasliinat pöytiin tai noutopöydän yhteyteen
  • katamme lautaset ja lasit tarjolle noutopöydän yhteyteen
  • kaadamme vieraiden saavuttua mahdolliset onnittelu/tervetuliasmaljat valmiiksi ja asetamme ne tarjolle apupöydille
  • katamme ruuat ja juomat tarjolle noutopöytään
  • huolehdimme, että noutopöytä pysyy siistinä ja että ruokaa on koko ajan tarjolla
  • laitamme jälkiruuan/kakun sekä kahvit ja teen (+ sokerit ja kermakot) tarjolle noutopöytään
  • keräämme käytetyt astiat poisruokailupöydistä
  • pakkaamme mahdollisesti ylijääneen ruoan rasioihin
  • viemme käytetyt astiat mennessämme.

Tässä vaihtoehdossa tarvitaan vähintään yksi tarjoilija/50 vierasta. Yhden tarjoilijan kokonaistyöaika on noin 7 tuntia.

Astiasto: kuohuviinilasi, ruokalautanen, veitsi, haarukka, jalallinen lasi, kahviastiat sekä kakkulautanen.


2. Ruoat noutopöydässä – alkumaljat, ruokajuomat ja kahvit tarjoillaan

Juhlava tunnelma syntyy pienistä, mutta tärkeistä yksityiskohdista. Tässä tarjoulutavassa alkumaljat tarjoillaan vieraille. Ruokajuomat ja kahvit tarjoillaan pöytiin. Tämä tarjoilutapa on suositeltava hääjuhlassa, karonkassa tai muussa juhlavassa tilaisuudessa.

Tämän tyyppisessä tilaisuudessa

  • saavumme juhlapaikalle 3 tuntia ennen onnittelumaljan tarjoamista
  • tuomme paikalle ruoat ja tarvittavan astiaston (ruokalautaset, ruokailuvälineet, jalalliset lasit, vesilasit, kahviastiat sekä kakkulautaset)
  • katamme ruokailupöytiin ruokailuvälineet, lautasliinat, viinilasit, vesilasit ja kahvikupit
  • avustamme pöytien koristelussa
  • tarjoilemme onnittelu/tervetuliasmaljat vieraiden saavuttua
  • asetamme ruuat ja ruokalautaset tarjolle noutopöytään
  • kaadamme pöytiin katetut vesilasit täyteen ennen ruokailua
  • tuomme ruokailupöytiin vesikannut
  • tarjoilemme ensimmäisen lasillisen ruokajuomaa pöytiin kaadettuna
  • katamme kermakot ja sokerikot ruokailupöytiin
  • laitamme jälkiruuan ja/tai kakun sekä kahvin ja teen tarjolle noutopöytään
  • kaadamme mahdolliset avec-juomat valmiiksi laseihin ja laitamme ne tarjolle noutopöytään
  • tarjoilemme santsikupit kahvia ja teetä pöytiin
  • keräämme käytetyt astiat pöydistä
  • avustamme muiden tarjoiluiden, esimerkiksi iltajuomien esillelaitossa
  • pakkaamme mahdollisesti ylijääneen ruuan rasioihin
  • viemme likaiset astiat mennessämme.

Tässä tarjoiluvaihtoehdossa tarvitaan vähintään 1 tarjoilija/30 vierasta. Yhden tarjoilijan kokonaistyöaika noin 8 tuntia.

Astiasto: ruokalautanen, veitsi, haarukka, jalallinen lasi, vesilasi, kahviastiat sekä kakkulautanen.


3. Ruoat noutopöydässä – alkumaljat, ruokajuomat ja kahvit tarjoillaan, pöytiin katetaan ruokailuvälineet alku- ja pääruoille sekä valko- ja punaviinilasit

Tämä tarjoilutapa sopii juhlaviin tai muodollisiin tilaisuuksiin, esimerkiksi hääjuhlaan tai karonkkaan. Tässä tarjoulutavassa alkumaljat tarjoillaan vieraille. Ruokajuomat ja kahvit tarjoillaan pöytiin. Lisäksi pöytiin katetaan lautaset ja ruokailuvälineet sekä alku- ja pääruoille. Katamme myös valko- ja punaviinilasit.

Tämän tyyppisessä tilaisuudessa

  • saavumme juhlapaikalle 3 tuntia ennen onnittelumaljan tarjoamista
  • tuomme paikalle ruoat ja tarvittavan astiaston (alku- ja pääruokalautaset, ruokailuvälineet sekä alku- että pääruooille, kahdet jalalliset lasit, vesilasit, avec-lasit, kahviastiat ja kakkulautaset)
  • katamme pöytiin ruokailuvälineet sekä alku- että pääruoille
  • katamme valko- ja punaviinilasit, vesilasit ja kahviastiat
  • avustamme pöytien koristelussa
  • tarjoilemme onnittelu/tervetuliasmaljat vieraiden saavuttua
  • asetamme ruuat ja ruokalautaset tarjolle noutopöytään
  • kaadamme pöytiin katetut vesilasit täyteen ennen ruokailua
  • katamme ruokailupöytiin vesikannut
  • tarjoilemme ruokajuomat pöytiin kaksi kertaaa (yksi kaato alkuruoan kanssa, toinen pääruoan kanssa)
  • katamme kermakot ja sokerikot ruokailupöytiin
  • laitamme jälkiruuan ja/tai kakun sekä kahvin ja teen tarjolle noutopöytään
  • kaadamme mahdolliset avec-juomat valmiiksi laseihin ja laitamme ne tarjolle noutopöytään
  • tarjoilemme santsikupit kahvia ja teetä pöytiin
  • keräämme käytetyt astiat pöydistä
  • avustamme muiden tarjoiluiden, esimerkiksi iltajuomien esillelaitossa
  • pakkaamme mahdollisesti ylijääneen ruuan rasioihin
  • viemme likaiset astiat mennessämme.

Tässä tarjoiluvaihtoehdossa tarvitaan vähintään 1 tarjoilija/25 vierasta. Yhden tarjoilijan kokonaistyöaika on noin 8,5 tuntia.

Astiasto: alkuruokalautanen, alkuruokaveitsi, alkuruokahaarukka, pääruokalautanen, pääruokaveitsi, pääruokahaarukka, 2 x jalallinen lasi, vesilasi, aveclasi, kahviastiat sekä kakkulautanen.

Asiakkaanamme saat yksityiskohtaisemmat ohjeet, neuvot ja vinkit juhliesi järjestämiseen.
Stressittömät järjestelyt ovat onnistuneiden juhliesi ensimmäinen askel.
Ota yhteyttä tai pyydä tarjous.