Helsingistä löytyy runsaasti erityyppisiä juhlatiloja. Pitopalvelu Huplille on toimintavuosiensa aikana ehtinyt syntyä hyvä tietämys pääkaupunkiseudulla vuokrattavana olevista juhlatiloista ja niiden keittiövarustuksesta. Pitopalvelua lukemattomiin juhlatilaisuuksiin järjestäneenä tiedämme näiden juhlapaikkojen mahdollisuuksista ja soveltuvuudesta erityyppisiä tilaisuuksia ajatellen: osaamme kertoa, kuinka suurelle juhlaväelle tilat soveltuvat tai kuinka buffetruokailun tarjoilupöydät kannattaisi kyseisessä tilassa sijoittaa.

Juhlatila Helsinki, Juhlasali G18.

Juhlatilaa valitessa tulee huomioida monia asioita

Vuokraamalla juhlatilan voit varmistua siitä, että kaikille vieraillesi löytyy istumapaikka, ruokailu sujuu miellyttävästi ja tanssitilaa on riittävästi. Tunnelmallinen juhlatila nostaa järjestämäsi tilaisuuden arjen yläpuolelle. Juhlapaikan valinnassa on huomioitava monia asioita. Jotta juhlapäivästäsi tulisi ikimuistoinen, kannustamme sinua tekemään juhlapaikkavalinnan sekä järjellä että tunteella.

Juhlatila Helsinki, Kulosaaren kartano.

Etenkin suosituimmista juhlatiloista tehdään varauksia yli vuotta ennen juhla-ajankohtaa. Juhlatilaa kannattaa siis lähteä etsimään hyvissä ajoin. Juhlapaikan sopivuutta arvioitaessa tulee huomioida mm. juhlavieraiden määrä, kulkuyhteydet, autojen pysäköintimahdollisuudet sekä tilalta haluttu tunnelma. Olennaista on selvittää myös juhlatilan käyttämiseen liittyvät säännöt:
Milloin juhlatilaa pääsee koristelemaan?
Kuinka pitkälle yöhön tilassa voi juhlia?
Mihin mennessä juhlapaikan tulee olla siivottuna?
Mieti myös, kuinka paljon haluat itse osallistua juhlajärjestelyihin. Osa juhlapaikoista tarjoaa lisäpalveluita, kuten kalusteiden asettelun, juhlatilan koristelun tai loppusiivouksen – mistä on varsinkin kiireiselle ihmiselle suuri apu.

Juhlatila Helsinki, Villa Furuvik.

Merellisyys lumoaa

Moni Helsingissä sijaitsevista juhlatiloista sijaitsee meren äärellä. Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna on yksi suosituimmista pääkaupunkimme tarjoamista juhlapaikoista, joka tarjoaa useita kiinnostavia vuokrattavia juhlatiloja. Suomenlinnan Susisaarella sijaitseva ja ruudin säilytystilana 1700-luvulla toiminut Ruutikellari on persoonallinen juhlapaikka kauniine ja jykevine tiiliseinineen. Suomenlinnan Susisaarelta löytyy muitakin kiinnostavia juhlatiloja: kuivatelakan läheisyydessä sijaitseva elegantti Myllysali ja tämän kanssa samassa rakennuksessa sijaitseva Tenalji von Fersen ovat vuokrattavissa joko yhdessä tai erikseen. Korkein holvikaarten ja tiiliseinien verhoilema Tenalji von Fersen edustaa Suomenlinnan arvokkaimpia rakennuksia, ja se sopii erinomaisesti suurempiin juhliin. Suomenlinnan päälaiturin läheisyydessä sijaitseva ja parhaillaan kunnostustöiden alla oleva Pirunkirkon juhlasali on varattavissa toukokuulta 2021 alkaen. Vailla vertaansa oleva Suomenlinna hurmaa historiallisella ja ainutlaatuisella miljööllään. Suomenlinnassa juhlia järjestävän on kuitenkin ymmärrettävä etenkin talviaikaan vallitseva ilmaston raakuus sekä edestakainen lauttamatka niin juhlaväen kuin pitopalvelunkin osalta.

Juhlatila Suomenlinna, Tenalji von Fersen.

Muita Helsingissä sijaitsevia merellisiä juhlapaikkoja ovat esimerkiksi Merimelojien maja Taka-Töölössä, Poliisien kesäkoti Lauttasaaressa, Villa Kivi Töölönlahden rannalla, Villa Furuvik Laajasalon Jollaksessa ja Villa Haka Munkkiniemen rannassa.

Hyviä liikenneyhteyksiä arvostetaan

Juhlatilan sijaintia kannattaa miettiä myös juhlavieraiden näkökulmasta: onhan juhlapaikka hyvien liikenneyhteyksien varrella ja löytyyhän sen yhteydestä riittävästi pysäköintitilaa autolla saapuville? Kauniissa Puu-Käpylässä sijaitseva Käpylän työväentalo on hyvä esimerkki juhlapaikasta, jonne julkisilla kulkuvälineillä on vaivatonta saapua. Käpylän työväentalon juhlasali soveltuu erinomaisesti vaikkapa kastajaisiin, pikkujouluihin ja valmistujaisiin. Hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitsevia juhlapaikkoja ovat myös Hermannissa sijaitseva Agroksenmäen holvikellari, Villa Kivi Töölönlahden rannalla ja G18 Juhlasali Helsingin ydinkeskustassa.

Juhlatila, Käpylän työväentalo.

Juhlavieraiden määrä ohjaa juhlatilan etsimisessä

Helpottaaksemme sinua sopivan kokoisen juhlatilan etsimisessä,
ryhmittelimme hyviksi havaitsemiamme Helsingissä sijaitsevia juhlatiloja vierasmäärän mukaan.

Mikäli olet aikeissa kutsua juhliisi yli 100 juhlavierasta, suosittelemme sinulle näitä vaihtoehtoja:

Nämä juhlatilat soveltuvat hyvin enintään 100:lle juhlavieraalle:

Nämä juhlatilat soveltuvat hyvin enintään 80–90:lle juhlavieraalle:

Nämä juhlatilat soveltuvat hyvin enintään 60–70:lle juhlavieraalle:

Nämä juhlatilat soveltuvat hyvin enintään 50–60:lle juhlavieraalle:

Alle 50:n hengen juhliin suosittelemme näitä juhlatiloja:

Pitopalvelu Hupli toimii Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan sekä pääkaupunkiseudun kehyskunnissa.
Jättäessäsi pitopalvelun meidän hoidettavaksemme, voit nauttia täysin rinnoin juhlastasi!
Hyödynnä myös hyvä tietämyksemme erityyppisistä juhlapaikoista.
Ole yhteydessä Pitopalvelu Hupliin!