Pitopalvelun hinta

Pitopalvelun hinta muodostuu valitusta menusta, astioista, pöytäliinoista, kuljetuksista, henkilömäärästä, ajankohdasta ja tarjoilutavasta. Olemme koonneet muutaman esimerkin toteutuneista juhlista, hintataso on vuodelta 2020. Laskemme aina pakettihinnan, jossa kaikki kulut on laskettu yhteen ja jaettu henkilömäärällä, jolloin saadaan annoshinta / vieras.

Pyydä tarjous

Menun vaikutus pitopalvelun hintaan

Buffetruokailun hinta riippuu ruokalajien määrästä ja raaka-aineiden hinnasta.
Menun hinta on edullisempi, jos se ei sisällä lämmintä pääruokaa. Lämmin ruoka joudutaan kuljettamaan erikseen juhlapaikalle, joka nostaa kustannuksia. Monesti juhlapaikoilla on (koti)uuni, jossa voidaan lämmittää yksittäisiä ruokalajeja, kuten lihapullia tms. Menu suunnitellaan monesti kylmien alkuruokien ympärille. Muutamalla kylmällä alkuruoalla, salaateilla ja kylmillä / lämpimillä pääruoilla on helppo kattaa samalla mahdollisten erityisruokavalioiden tarpeet.

Tarjoilutavan vaikutus pitopalvelun hintaan

Tarjoilutapoja on useita
  • Häissä pyrimme suosittelemaan tapaa, jossa tarjoilijat tarjoilevat onnittelumaljat vieraille, viiniä tarjoillaan ensimmäinen lasillinen pöytään, jonka jälkeen pullot jätetään pöytiin sekä kahvi kaadetaan vieraille pöytiin. Tällainen tapa vaatii yhden tarjoilijan 25–30 vierasta kohden ja on ehdottomasti toimivin tarjoilutapa häissä. Tulemme paikalle kolme tuntia ennen onnittelumaljaa ja olemme paikalla yhteensä 8 tuntia.
  • Syntymäpäiväjuhlien, rippijuhlien ja valmistujaisjuhlien tarjoilussa onnittelumaljat katetaan apupöydälle esimerkiksi sisäänkäynnin läheisyyteen, josta vieraat ottavat itse tervetulomaljan mukaansa. Juomat ovat katettuna noutopöytään, kuten lasitkin. Tarjoilijan rooli on buffet- ja juomapöydän ylläpito niin, että ruokaa ja juomaa on tarjolla. Ruokailun jälkeen tarjoilija kerää astiat ja valmistautuu kahvi-/jälkiruokapöydän avaamiseen. Vieraat noutavat kahvin ja jälkiruoan noutopöydästä. Tarjoilija kerää astiat pois ja iltapalan ja iltajuomien esillelaitosta vastaa tyypillisesti asiakas. Tällainen tapa vaatii yhden tarjoilijan 25–30 vierasta kohden. Tarjoilija saapuu juhlapaikalle 2,5 tuntia ennen vieraiden saapumista ja yhteensä aikaa varataan yleensä 7 tuntia.

Juhlapaikan vaikutus pitopalvelun hintaan

Juhlapaikka vaikuttaa pitopalvelun hintaan. Pääkaupunkiseudun juhlapaikat ovat keskenään aika samanhintaisia, mutta esimerkiksi Suomenlinnan juhlapaikkojen hinnat ovat hieman korkeampia johtuen lauttamatkoista ja pidemmästä matka-ajasta. Samoin kehyskuntiin matka-aika on pidempi, joten se vaikuttaa pitopalvelun hintaan jonkin veran. Kotoa järjestettävien juhlien tarjoilu on yleensä hieman edullisempaa, koska pöytäliinoja ei tarvita istumapöytiin, kuten vuokrattavissa juhlatiloissa.

Henkilömäärän vaikutus pitopalvelun hintaan

Laskemme aina juhlien tarjoilun hinnan niin, että kaikki kulut lasketaan yhteen ja se jaetaan henkilömäärällä. Silloin asiakkaalla on mahdollisuus nähdä todellinen cateringista koostuva hinta. Mitä suurempi vierasmäärä, sitä pienempi annoshinta. Pienemmälle henkilömäärälle kokonaishinta on tietysti edullisempi, mutta hinta per vieras on korkeampi.

Ajankohdan vaikutus pitopalvelun hintaan

Sesonkiajat vaikuttavat hintaan. Touko-syyskuussa sekä marras-joulukuussa kysyntää on paljon ja hinta on korkeampi. Tammi-huhtikuu on vuoden edullisinta aikaa.

Cocktailpala, rosmariinipaahdettua punajuurta

Häät

Esimerkki: Häiden catering Helsinki, 90 vierasta.
Juhlapaikka esimerkiksi Agroksenmäen holvikellari, Villa Haka, G18 juhlasali tai Poliisien kesäkoti.

Hinta sisältää:

Suunnittelupalaverin toimistollamme.
3 tarjoilijaa, työtunteja yhteensä 24 tuntia.
Astiat (kuohuviinilasi, viinilasi, vesilasi, veitsi, haarukka, ruokalautanen, kahviastiasto sekä kakkulautanen).
Pöytäliinat noutopöytään, ruokailupöytiin, lahjapöytään, mahdollisiin tarjoilun apupöytiin sekä morsiusparin pöytään
Kuljetukset menun ja juhlapaikan mukaan, tässä tapauksessa 3 x meno paluu. Astioiden ja ruokien toimittaminen paikalle, kakun toimitus oikeaan aikaan, astioiden poisnouto tarjoiluosuutemme päättyessä sekä pöytäliinojen ja lopputavaroiden nouto juhlien päätyttyä/seuraavana päivänä.
Hinta 49,00–54,00 € / hlö = kokonaishinta 4 410–4 860 €

Menuesimerkki
  • Antipastoja kasviksista G, L, M, V
  • Hunajapaahdettua myskikurpitsaa & harissajogurttia G, L
  • Kevyesti hiillostettua teriyakimarinoitua lohta, korianteria & wasabiaiolia G, L, M
  • Ravunpyrstö-avocado-kurkku ceviche G, L, M
  • Luomukvinoasalaattia G, L, M, V
  • 
Vietnamilaista mango-nuudelisalaattia, paahdettuja pähkinöitä G, L, M, V
  • Vihersalaatteja, granaattiomenaa, passionvinaigrettea G, L, M, V
  • Yakitori-kanavartaat ja wasabimajoneesi G, L, M
    Falafelit* & tahinilla maustettua jogurttia G, L, M, V
  • Karitsalihapullia*, tsatsikia L
  • Paahdetut yrttiperunat G, L, M, V
  • Leipälajitelma sekä levitteet
  • Kahvia, haudutettua teetä
Savusiikamoussea cocktailkorissa.

Syntymäpäivät

Esimerkki: syntymäpäiväjuhlien catering Helsinki, 80 vierasta.
Juhlapaikka esimerkiksi Agroksenmäen holvikellari, Villa Haka, G18 juhlasali tai Poliisien kesäkoti.

Hinta sisältää:

Suunnittelupalaveri puhelimitse.
2 tarjoilijaa, työtunteja yhteensä 14 tuntia.
Astiat (kuohuviinilasi, viinilasi, veitsi, haarukka, ruokalautanen, kahviastiasto sekä kakkulautanen).
Pöytäliinat noutopöytään, ruokailupöytiin, lahjapöytään sekä mahdollisiin tarjoilun apupöytiin.
Kuljetukset menun ja juhlapaikan mukaan, tässä tapauksessa 3 x meno-paluu. Astioiden ja ruokien toimittaminen paikalle, astioiden poisnouto tarjoiluosuutemme päättyessä sekä pöytäliinojen ja lopputavaroiden nouto juhlien päätyttyä.
Hinta 43,00–48,00 € / hlö = kokonaishinta 3 440–3 840 €

Menuesimerkki
  • Leppäsavustettua lohta, paahdettua maalaisperunaa ja grillattua parsaa G, L, M
  • Rapuskagen G, L
  • Kotimaista kananpoikaa yrttimarinoituna G, L, M
  • Couscoussalaattia grillatuilla kasviksilla L, M, V
  • Kreikkalaista salaattia G, L
  • 
Caesarsalaattia G, L
  • Fetalla gratinoitua lehtikaalia, linssejä & uunijuureksia G, L
  • 
Pitkään haudutettua häränrintaa punaviinikastikkeessa G, L
  • Keitetyt perunat, tilliä G, L, VL, M, V
  • Leipälajitelma sekä levitteet
  • Kahvia, haudutettua teetä
Grillattua bataattia ja chilihummusta.

Rippijuhlat

Esimerkki: rippijuhlien tai valmistujaisjuhlien catering Helsinki, 50 vierasta.
Juhlapaikka kotona.

Hinta sisältää:

Suunnittelupalaveri puhelimitse.
1 tarjoilija, työtunteja 7 tuntia.
Astiat (kuohuviinilasi, viinilasi, veitsi, haarukka, ruokalautanen, kahviastiasto sekä kakkulautanen).
Pöytäliinat ruokien ja juomien noutopöytään.
Kuljetukset menun ja juhlapaikan mukaan, tässä tapauksessa 2 x meno-paluu. Astioiden ja ruokien toimittaminen paikalle, astioiden poisnouto tarjoiluosuutemme päättyessä.
Hinta 38,00–45,00 € / hlö = kokonaishinta 1 900–2 250 €

Menuesimerkki
  • Luomukvinoasalaattia G, L, M, V
  • Tomaatti-mozzarellasalaattia G, VL
  • 
Caesarsalaattia L
  • Kantarellitarteletti L
  • Kotimaista kananpoikaa yrttimarinoituna G, L, M
  • 
Leppäsavustettua lohta, paahdettua maalaisperunaa ja grillattua parsaa G, L, M
  • 
Grillattua bataattia, chilihummusta ja murustettua fetaa G, L
  • 
Tsatsikia G, L
  • Oman keittiön saaristolaisleipää L
  • Kirsikkatomaattifocacciaa L, V
  • Kirnuvoita G, L
  • Baba Ganoush G, L, M, V
  • Kahvia, haudutettua teetä

Päätös on vasta kaiken alku!

Valitse suosikkisi tai kysy apua meiltä, autamme mielellämme vaihtoehdoissa.

Pyydä tarjous