Muistotilaisuuden tarkoituksena on nimensä mukaisesti muistella poismennyttä omaista. Muistotilaisuuden sisällölle ei ole olemassa tarkkaa määritelmää: ohjelma voi olla hyvin vapaamuotoista tai se voi koostua musiikkiesityksistä ja puheitten pidosta. Tärkeintä on kunnioittaa vainajaa, häntä yhdessä muistaen.

Muistotilaisuudet poikkeavat surumielisyydellään muista tilaisuuksista. Hautajaisia järjestävän surressa poismennyttä omaistaan voi käytännön asioista huolehtiminen tuntua tavallista raskaammalta. Tällöin on hyvä ottaa apua vastaan, esimerkiksi pitopalvelua muistotilaisuuteen tilaamalla.

Muistotilaisuuden tarjoilut, noutopöytä.

Muistotilaisuuden tarjoilut ja tilat

Pitopalvelu Hupli hoitaa tottuneesti muistotilaisuuksien tarjoilut. Mikäli tarvitset kattaus- ja tarjoiluapua tai vaikkapa kalusteita, hoituvat nämäkin kauttamme. Vaikka muistotilaisuus on surun juhla, tekevät hyvät tarjoilut siitä hieman mukavamman.

Muistotilaisuus pidetään tavallisesti siunaustilaisuuden yhteydessä ja muistotilaisuuspaikka järjestyy tavallisesti seurakunnan kautta. Muistotilaisuuden voi järjestää hyvin myös kotona tai vuokrattavassa juhlatilassa. Muistotilaisuudet järjestetään luonnollisesti lyhyehköllä varoitusajalla, jolloin moni vuokrattavista tiloista voi varsinkin viikonloppuisin olla jo varattuna. Arkena järjestettävään tilaisuuteen on niin tiloja kuin pitopalveluakin huomattavasti helpompi saada. Pitopalvelu Huplilla on hyvä tuntemus pääkaupunkiseudulla sijaitsevista vuokrattavista tiloista sekä niiden keittiöistä ja varustelusta. Tiedämme myös, monelleko hengelle tilat soveltuvat ja miten kalusteet kannattaisi niissä sijoittaa.

Muistotilaisuuden tarjoilut vuokrattavattavissa tiloissa.

Vuokrattavien juhlatilojen etuja ovat tilavat tarjoilupöydät, riittävä määrä istumapaikkoja sekä paikoitusmahdollisuudet. Muistotilaisuuksissa on usein iäkkäitä ihmisiä, joten istumapaikkojen löytyminen on tärkeää. Muistotilaisuudet voi järjestää toki kotonakin. Tällöin tilasta voi olla pulaa ja osa vieraista voi joutua syömään seisten. Tämä tulee huomioida muistotilaisuuden menua suunniteltaessa: seistessä syöminen vaatii yhdellä kädellä syötävää ruokaa, toisen käden pidellessä lautasta. Pitopalvelu Huplilla on ehdottaa muistotilaisuuksiin sopivia tarjoilukokonaisuuksia niin kahdella kädellä syötäväksi kuin ”haarukka-buffeteihinkin”.

Muistotilaisuuden tarjoilut, ruokatarjoilu, noutopöydässä mm. keittoa ja salaatteja..

Muistotilaisuus, kahvipöytä

Mikäli muistotilaisuus järjestetään lounas- tai päivällisajankohtaan, on vieraille hyvä tarjota kunnon ruoka. Iltapäivällä järjestettävään tilaisuuteen riittää kahvipöytä suolaisine ja makeine tarjottavineen. Jos vieraita saapuu pidemmän ajomatkan päästä, on tarjoilujen hyvä olla ruokaisammat. Tutustu ehdotuksiimme muistotilaisuuteen sopivista kahvipöytä- ja buffet-tarjoiluista täällä. Kysy meiltä eri hintavaihtoehtoja tai pyydä tarjous omalla menuehdotuksellasi. Sisällytämme tarjoukseemme haluamanne tarjoilun, kuljetukset, pöytä- ja lautasliinat sekä kynttilät.

Huomioithan, että tilaisuuden ajankohta vaikuttaa pitopalvelun hintatasoon. Esimerkiksi sunnuntaina tehdystä ravintola-alan työstä maksetaan kaksinkertainen palkka, mikä vaikuttaa catering-palvelujen hinnoitteluun.

Pitopalvelu Huplin vinkit pitopalvelua muistotilaisuuteen tilaavalle:

  • Mieti muistotilaisuuteen kutsuttavien henkilöiden määrä ennen muistotilaisuuspaikan ja pitopalvelun varaamista.
  • Kerro meille toiveistasi, niin annamme ehdotuksemme tilaisuuteesi sopivista tarjoiluista. Meillä on myös hyvä tuntemus pääkaupunkiseudulla vuokrattavana olevista juhlatiloista ja niiden soveltuvuudesta erilaisia tilaisuuksia ajatellen. Kysy lisää!
  • Mainitse mahdolliset ruoka-aineallergiat tarjoiluja tilatessasi.
  • Mieti, haluatko pitopalvelun kattauksineen ja tarjoiluineen vai hoitaa nämä itse. Toimitamme tarjoilut halutessasi paikan päälle. Voit myös noutaa ne meiltä Espoon Lintuvaarasta.

Suunnitteletko parhaillaan muistotilaisuutta? Ota yhteyttä Pitopalvelu Hupliin!