Näin asettelet pöydät juhlissasi

Isommissa tilaisuuksissa pöytien asetteluun kannattaa kiinnittää huomiota, jotta vieraiden ja tarjoilijoiden liikkuminen tilassa on sujuvaa.

Muutama tärkeä mitta

  • Jätä seinän ja ruokailupöydän reunan väliin tilaa vähintään yksi metri. Tämä on tärkeää, jotta istumatila ei jää liian ahtaaksi, ja jotta vieraat ja tarjoilijat mahtuvat kulkemaan pöydän ja seinän välisellä alueella, kun vieraat istuvat paikoillaan.
  • Jätä kahden pöydän väliin vähintään 1,4 metrin tila. Näin varmistat, että tarjoilijat ja vieraat mahtuvat kulkemaan kahden pöydän väliin jäävällä alueella, kun vieraat istuvat paikoillaan.
  • Noutopöydän hyvä olla kooltaan vähintään 1 m x 3 m, jos ruokia noudetaan yhdeltä puolelta pöytää.
  • Noutopöydän hyvä olla kooltaan vähintään 1,5 m x 3 m, jos ruokia noudetaan kahdelta puolelta pöytää.
  • Jos juomat haetaan noutopöydästä, juomapöydän on hyvä olla vähintään 0,8 m x 1,5 metrin kokoinen.

HUOM! yllä kerrotut mitat ovat vähimmäismittoja. Jos mahdollista, pöydät kannattaa asettaa väljemmin.

Ruokapöytien asettelu

Kun asettelet ruokailupöytiä, mieti mihin suuntaan vieraat kulkevat juhlatilassa ja jos mahdollista, ota kulkusuunnat huomioon. Vieraat kulkevat yleensä eniten noutopöydän, wc-tilojen ja ulko-ovien sekä oman istumapaikan välillä.

Jos vieraat istuvat pitkissä pöydissä, jätä 8–12 henkilön välein noin 0,5 m kulkureittejä. Vieraiden liikkuminen helpottuu, kun heidän ei tarvitse aina kiertää koko pitkää pöytää, jos he haluavat liikkua sivusuunnassa.

Ota pöytien asettelussa huomioon myös mahdollinen esiintymislava. Tämä on erityisen tärkeää, jos juhlassa on paljon ohjelmaa. Näin varmistat, että juhlistasi ei poistu jäykkäniskaisia vieraita.

Pääpöytä

Juhlatilaisuuden tärkein pöytä kannattaa sijoittaa niin, että se on luontevasti juhlavieraiden kulkureitin varrella. Silloin pöytään on helppo tulla juttelemaan.

Kiinnitä huomiota myös siihen, mitä on suoraan pöydän takana. Esimerkiksi, jos pöydän takana on ikkuna, juhlan päätähdistä on hankalaa ottaa valokuvia. Päivällä ongelmana on vastavalo ja illalla ikkunalasista heijastuva salamavalo.

Lahjapöytä

Lahjapöytä on turvallista sijoittaa ruokasalin puolelle tai muuhun sellaisessa paikassa, johon ei pääse kutsumattomia vieraita. Ulko-oven suu ei ole hyvä paikka lahjapöydälle.

Asiakkaanamme saat yksityiskohtaisemmat ohjeet, neuvot ja vinkit juhliesi järjestämiseen.
Stressittömät järjestelyt ovat onnistuneiden juhliesi ensimmäinen askel.
Ota yhteyttä tai pyydä tarjous.