Hääjuhlaansa suunnittelevalla on päätettävänään monia asioita, kuten kutsuvieraiden määrä, juhlapaikka ja -ohjelma sekä tietenkin häiden pitopalvelu. Sen lisäksi, että häiden järjestämiseen liittyy lukuisten asioiden hoitamista ja valintojen tekemistä, vaatii onnistuneen juhlan aikaansaaminen myös taloudellista panostusta.

Häämenulla on tärkeä rooli onnistuneen hääjuhlan toteutuksessa. Pitopalvelu on usein järkevin tapa järjestää häiden tarjoilut, sillä onhan kyseessä usein vähintään monen kymmenen hengen tilaisuus, ellei jopa sadan. Pitopalvelu lohkaisee hääbudjetista merkittävän osan, joten on hyvä ymmärtää, mistä kaikesta sen hinta muodostuu. Me Pitopalvelu Huplilla haluamme kertoa sinulle myös sen, että voit omilla valinnoillasi vaikuttaa tarjoamamme pitopalvelun hintaan.

Tässä vinkkimme asioista, jotka huomioimalla voit asettaa pitopalvelun hinnan budjettiisi sopivalle tasolle:

Häiden vierasmäärä.

Vierasmäärä

Pitopalvelu Hupli tunnetaan selkeästä hinnoittelustaan. Laskemme tarjouksillemme aina vieraskohtaisen pakettihinnan, joka tekee häiden pitopalvelun ostamisesta helppoa. Laskemme ensin kaikki kulut, kuten tarjoilijoiden tuntiveloitukset, kuljetukset, menu, pöytäliinat, astiat sekä hääparin kanssa pidettävä häiden suunnittelupalaveri, yhteen ja jaamme kokonaissumman vieraiden lukumäärällä. Mikäli mietit parhaillaan kutsuvieraiden määrää, on sinun hyvä tietää, että annoshintamme ovat sitä edullisemmat, mitä suurempi vierasmääräsi on.

Grillattua bataattia, chilihummusta ja murustettua fetaa.
Vihersalaatteja, granaattiomenaa ja passionvinaigrette.
Leppäsavustettua lohta, paahdettua maalaisperunaa ja grillattua parsaa.

Lämmin vai kylmä häämenu?

Häiden pitopalvelun hintaan vaikuttaa toki ruoan raaka-aineiden hinnat ja ruoan valmistukseen käytetty aika sekä ruokalajien ruokalajien määrä, mutta myös se, tarjoillaanko ruoka kylmänä vai lämpimänä. Kylmän ruoan voimme astioiden ja pöytäliinojen kera kuljettaa kylmälaatikoissa juhlapaikalle jo hyvissä ajoin ennen juhlan alkamista. Lämpimän ruoan tuomme juuri ennen tarjoiluajankohtaa, mikä tarkoittaa meille ylimääräistä kuljetusta ja tästä aiheutuvia kuluja. Jos haluat toteuttaa häiden tarjoilut huokeammalla hinnalla, kannattaa menu rakentaa kylmien ruokalajien ympärille. Vuokrattavista juhlatiloista löytyy useimmiten keittiötila, jolloin esimerkiksi perunoiden keittäminen hoituu paikan päällä.

Juhlapaikan sijainti.

Juhlapaikan sijainti

Juhlapaikan sijainti vaikuttaa pitopalvelun hintaan pitkien kuljetusetäisyyksien tuodessa enemmän kuluja. Myös tarjoiluhenkilökunnan kuljetukset juhlapaikalle ja sieltä pois vaativat oman organisointinsa. Pitopalvelu Huplilla on vuosikymmenten kokemus cateringin toimittamisesta lukuisiin Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla sijaitseviin juhlapaikkoihin, minkä johdosta tunnemme niiden erityispiirteet. Esimerkiksi Suomenlinnan juhlapaikkoihin pitopalvelua toimittaessamme on meidän varattava kuljetusautollemme paikat lauttamatkoille.

Häiden ajankohta.
Häiden ajankohdan valinta, sesonkina vai ei.

Häiden ajankohta

Hääjuhlan ajankohdalla on vaikutusta Pitopalvelu Huplin hintoihin. Huippusesonkimme alkaa toukokuussa jatkuen aina syyskuuhun asti. Tämän jälkeen on hetkisen hiljaisempaa, kunnes marras- ja joulukuun juhlakausi pitää meidät taas kiireisinä. Sesonkiaikoina hintatasomme on korkeampi. Tammi-huhtikuu on meille vuoden hiljaisinta aikaa, ja tällöin tarjoamme pitopalvelua hieman edullisemmin.

Täältä löydät esimerkkejä erilaisista pitopalvelukokonaisuuksista hintoineen:

www.pitopalveluhupli.fi/pitopalvelu-ja-catering/pitopalvelun-hinta/

Mietitkö parhaillaan häämenun yksityiskohtia?

Lue blogistamme, mitä asioita tulisi huomioida häämenua suunniteltaessa!